CoderDojo 2017-05-03T20:11:57+00:00

Mer om CoderDojo

CoderDojo är en global ideell rörelse med klubbar för barn och ungdomar (och föräldrar eller kanske mor-/farföräldrar) som vill lära sig att programmera och skapa med teknik. CoderDojo är alltid gratis och handlar framförallt om att uppmuntra kreativitet och ha kul med teknik i en social miljö.

Träffar

Vi planerar att träffas ca en gång i månaden och anpassa innehållet efter era önskemål.-->

Träffar

Våra mentorer har tillsammans en bred kompetens inom olika typer av programmering, allt från enklare iPad-appar (som ScratchJr och LightBot) till Scratch, html, Java och Arduino. Vi har även en MinecraftEdu-server med ett ComputerCraft mod där man kan lära sig programmera, samt Lego Mindstorms robotar.

Vilka får vara med?

Alla barn och ungdomar är välkomna och var med. Lämplig är ålder är ca 7-17 år.

Projekt

Ta gärna med en vuxen (gäller särskilt om du är 12 år eller yngre). Inga förkunskaper behövs, du får lära dig allt du behöver för att komma igång när du kommer hit. En dator eller surfplatta behövs för att kunna delta på ett effektivt sätt. Ta med en själv, dela med en kompis eller låna någon av våra. Wi-fi finns i lokalen.

Hur går det till?

Under CoderDojo finns det möjlighet att prova på flera programmeringsspråk.

Hur går det till?

Inga förkunskaper behövs! Är man nybörjare så rekommenderar vi att prova på grafiska programmeringsspråk som till exempel Scratch samt övningarna på Code.org. Lite mer erfarna elever kommer få prova på mer avancerade språk som Python och Ruby, eller varför inte programmera robotar med Lego Mindstorm, eller programmera Raspberry Pi’s? Tanken är också att elever som varit med i en CoderDojo ett tag skapar egna projekt med guidning från mentorerna.

Vi söker mentorer!

Är du intresserad av att hjälpa till som mentor på vår CoderDojo?

Vi söker mentorer!

Du är mycket välkommen! Kontakta oss via mail. Man måste inte vara programmerare för att hjälpa till eftersom det finns mycket annat runt omkring som ska fixas i samband med träffarna. Det räcker med ett genuint intresse av att hjälpa barn och ungdomar att utvecklas och lära sig nya saker!

Är det en kurs?

Nej, det är ingen kurs, och det finns inget krav på att man måste vara med alla gånger.

Är det en kurs?

Eftersom intresset är så stort behöver man anmäla sig inför varje tillfälle för att vara garanterad plats. Det är gratis att delta och principen först till kvarn (anmälan) gäller. Följ Sundsvall24 på Twitter eller Facebook för att få reda på när nästa träff är och när anmälan öppnar.

CoderDojo våren 2017

  • Söndag 5 februari 2017, klockan 13-15, Kulturmagasinet (inställt)
  • Söndag 26 februari 2017, klockan 13-15, Kulturmagasinet
  • Söndag 2 april 2017, klockan 13-15, Kulturmagasinet
  • Söndag 23 april 2017, klockan 13-15, Kulturmagasinet
  • Söndag 14 maj 2017, klockan 13-15, Kulturmagasinet
  • Söndag 11 juni 2017, klockan 13-15, Kulturmagasinet

Skapa möjligheter

Genom att registrera dig som medlem stödjer du vår verksamhet. Medlemskapet är gratis. Som medlem i Sundsvall24 får du delta i aktiviteter som anordnas och du får även chansen att vara med och påverka. Medlemskapet är öppet för alla som vill delta i våra aktiviteter eller bara stödja föreningen. Har du ideer som du tror kan passa in och utvecklas inom Sundsvall24? Tveka inte utan kontakta oss!

 Det är mycket viktigt för oss att alla som vill kan vara med, även om man inte har tillgång till en egen dator. Därför söker vi begagnade datorer (max fyra år gamla) som vi kan låna ut till våra elever under träffarna. Hör av dig om du vill bidra eller bli vår sponsor på annat sätt.

Bli medlem

Vill du bidra?

Föreningens stadgar